אשתי לא רוצה לשמור טהרת המשפחה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 19/01/03 08:54 טז בשבט התשסג

שאלה

לק"י

שלום לכבוד הרב

אני בחור בן 23 נשוי 4 חודשים חיי הנישאוים שלי בדר גמור חוץ מאשר בתקופת הנידה של אישתי שבזמן זה הבית "על גלגלים" אישתי היא מבית חילוני אבל היא חזרה בתשובה והיא ידעה לפני הנישואים שהיא תתצטרך לשמור על נידה ככה ששום דבר לא בא לה בהפתעה אנחנו שומרים שבת ואת שאר המצוות עד כמה שאנחנו יכולים אשמח מאוד אם תוכלו לתת לי מענה בקשר למה לעשות כי אישתי איננה רוצה לשמור על נידה בתודה מראש אוראל

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

דע לך כי החיים שלכם מתחילים!
לחיות באותו בית ולהתיישר אחד לפי הסרגל של השני זה קשה ותמיד יש לאדם עליות וירידות בחייו וכמו שאמר מלך ישראל :
אל תשמחי אוייבתי לי כי נפלתי
קמתי,
כי אשב בחושך,
השם אורלי .

החיים הם כמו באופניים :
כשקשה בחיים סימן שאתה נמצאת בעליה.
כשקל בחיים סימן שאתה נמצאת בירידה.
ואם אתה תעמד במקום ..... .
ובכן...אם קשה לכם זה סימן טוב !!
טוב מאוד שאתה מתעקש להמשיך ולשמור על טהרת המשפחה בכל פרטי ההלכה.

שהרי מדובר על איסור חמור, איסור כרת, וגם ההרחקות לדעת חלק מהפוסקים הם מדאורייתא.

כדאי לכם, ללמוד יחד נושא זה של טהרת המשפחה בצד המחשבתי ובצד ההלכתי, זה יהיה התיקון הטוב ביותר.

אני מאחל לכם שעוד השנה תפקדו בזרע של קיימא.

אחי אל תתייאש !!!!!!!!!!!
אמר החכם האדם:
"אדם לעמל יולד "
צריך להיות במצב של עליה מתמדת אפילו שזה קשה !!
כי מי שקל לו בחיים אין לו אתגרים להשיג ומטרות לכבוש ואז זה הסיבה שגורמת לאדם להגיע למצבי יאוש קשים !!

אל תהיה כמו חוף שנחל עזבו עם לב שבור...
כמו בשיר של נתן יונתן:

חופים הם לפעמים געגועים לנחל שאהב.
יש במקומות שלנו נחלי אכזב,
ראיתי פעם חוף
שעזבו הנחל ושכחו
והוא נשאר עם לב שבור של אבנים וחול.
גם האדם יכול
שישאר נטוש ובלי כחות
כמו החוף.

עוזיאל