ארץ ישראל והגאולה

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 17/07/06 00:52 כא בתמוז התשסו

שאלה

האם הגאולה הגיעה? כל חיי אמרו לי שכשהגאולה תבוא לפניה תיהיה מלחמה כולנו נמות ואז יבוא המשיח,ולצדיקים תהיה תחיית המתים.

אני מפחדת למות, וזה מונע ממני לרצות שהמשיח יבוא. אני כבר לא ישנה בתקופה של המלחמה הזאת,אני מפחדת מאוד, אני רוצה לדעת אנחנו הולכים למות?

בבקשה תעזור לי אני לא עוצמת עין, אני רועדת מפחד...

תודה רבה רבה

הדס

תשובה

שלום הדס! הגאולה ובוא המשיח, הם ארועים נפלאים נפלאים. הגאולה איננה ארוע שמתרחש ברגע אחד. הגאולה הינה תהליך מתמשך. בתהליך זה ישנן עליות (מצבים הנראים "טוב" ומרגישים בהם "טוב") וירידות (מצבים הנראים "רע" ומרגישים בהם "רע"). אחד מהאמוראים (חכמי הגמרא) שידע כמה יהיה קשה בימים אלה, אמר על המשיח "ייתי ולא אחמיניה" (פירוש: אני רוצה שיבוא המשיח, אך לא בזמני, בגלל ה"כאבים") אינך צריכה לפחד. המוות איננו קרוב כל כך, וגם כשנהרגים אנשים בפיגועים האחרונים, לא עלינו, את רואה שההסתברות להפגע קטנה מאד (כמה נפגעים יש מתוך מליוני אזרחי המדינה?) אם יש לך חרדות עד כדי כך שקשה לך להרדם בלילה, כדאי שתפני לפסיכולוג/ית או עובד/ת סוציאלי/ת, יכול להיות שתקבלי עזרה מתאימה, ואז תחזרי לחיים בלי חרדות.