ארוסין

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 09/01/07 18:42 יט בטבת התשסז

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה..

רציתי לברר האם באירוסין ישנם ברכות מיוחדת שצריך לברך, ואם כן האם עושים זאת כאשר בני המשפחות נפגשים או במסיבת עם כולם... מה בכלל עושים אם כך באירוסין בין עם המשפחות ובין במסיבה הגדולה במידה ועושים כזו מסיבה...

אשמח לתשובה תודה רבה...

תשובה

שלום וברכה
באירוסין הנוהגים לקיים בימינו אין מברכים כל ברכה, רצוי שהחתן והכלה ילבשו בגד חדש כדי לברך ברכת שהחיינו.
באירוסין נוהגים לשבור צלחת זכר לחורבן והמנהג ששתי האמהות עושות זאת.
יש נוהגים לכתוב שטר תנאים שבו מפורטים ההתחייבויות הכספיות של הצדדים וזמן הנישואין המשוער.
בימי קדם הנוהג היה שונה וכבר במעמד האירוסין היו מברכים את ברכות האירוסין והאיש היה מקדש את האשה, היום את כל הברכות מברכים מתחת לחופה, גם את ברכות האירוסין ומה שנהוג לקרוא היום אירוסין הוא יותר אירוע שבו מביעים בני הזוג והמשפחות את ההחלטה להינשא ואת ההתחייבות על כך.
נהוג לערוך סעודה במעמד זה.
בברכה