אפליה

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 30/09/02 18:02 כד בתשרי התשסג

שאלה

מדוע בכל מני תפילות כמו למשל ברכת הנרות בערב שבת או הברכה שמברך הגבאי בבית הכנסת (בין המברכים את ברכת התורה) הברכה מברכת את הבנים בלבד ולא מברכת גם את הבנות? אני כאישה נפגעת מזה כל תפילת שבת מחדש. מה יש, אין אנו ראויות שיתפללו להולדתינו? אין אנו ראויות לברכה?

תשובה

שלום רב,
זו טעות איומה, אנחנו מברכים בכל הברכות וה"מי שברך" גם את האנשים וגם את הנשים, גם חולים וגם חולות.גם בהדלקת נרות הברכה היא גם לבנים וגם לבנות.
בברכה, צבי קוסטינר.