אני מתדרדרת...

חדשות כיפה הרב רפי פוירשטיין 01/04/03 03:30 כח באדר ב'

שאלה

לכבוד הרב שלום...

אני בת 14 וחצי ואני דתיה

יש לי כמה דברים שממש אני לא יודעת מה לעשות בנוגע להם.

לפני בערך חצי שנה היה לי ממש היתדרדרות באמונה ובדת ובהכל... עקב כך בגלל החברה שהייתי בה ועוד דברים התחלתי קשר עם בן מסוים שהוא בן 16 . הגיע יום והוא ביקש ממני להיות חברה שלו... כי שנינו הרגשנו משהו אחד כלפי השני.

ידעתי שיש בזה בעיה אך לא רציתי להתמודד איתה כי אהבתי אותו. באחת הפגישות הראשונות שלנו הוא נגע בי כאילו נגיעות של דרך אגב וזה... לא אמרתי לו להפסיק כי חשבתי שזה בסדר וגם כשהו חיבק אותי ונתן לי נשיקה על הלחי לא התנגדתי ממש פשוט אמרתי לו לא למהר מידי וזה... בסוף הפגישה קרה והתנשקנו בשפתיים...

ידעתי שחטאתי בנקודה הזאת .

הקשר שלנו לא נמשך זמן ממושך כי אני ניפרדתי ממנו כי לא יכולתי להתמודד עם קשר כזה למרות שאהבתי אותו .

אני מרגישה שאני הולכת ומיתדרדרת ואני לא יודעת איך לעצור את זה... אני ממש מנסה בתפילה וזה.. אני מנסה להפסיק לדבר עם בנים וזה אך תמיד קורה שבגלל הסביבה והכל אני מדברת איתם חלקם גם יודעים את מיספר הפלאפון שלי.

אני מרגישה שממש חטאתי ואין לי כוח לחזור לדרך שבה הייתי ... .כאילו שקעתי...

בבקשה עזור לי ...

האם אני אקבל עונש ממש ממש גדול ? ו

מצטערת על אורך השאלה ...

תשובה

ב"ה

רוב שלומות לך ותודה על השאלה.
לא, את לא תקבלי עונש בכלל. וזאת בגלל שתהיאור שאת מתארת את מצב רוחך, הוא תיאור של חרטה מעומק הלב.
כשאדם נוהג באופן לא תקין, כפי שנהגת, אזי הוא עשוי לפתח אדישות כלפי מצפונו, כלפי ערכיו ולנהוג באטימות הלב. את, נהגת ברגישות עצומה, בצער, ולא זו בלבד אלא שניתקת את הקשר. דהיינו קיבלת לעתיד. סיפורך מבטא בצורה האצילית ביותר את תהליך התשובה.
אכן, גם טבעי הוא, שאת חשה מרוקנת; "אלי אלי למה עזבתני" אומר דוד המלך. תחושה זאת של מרחק היא מסממני הבריאות, כמו חולה לאחר ניתוח, שגופו זועק לתיקון ולרפואה.
אז מה עושים? הולכים לבית הבראה. מתמלאים, ממלאים את המצברים הנפשיים והרוחניים המרוקנים.
איך? מתנדבים, עוזרים, הולכים לשעור-שניים שלא הלכנו אליהם קודם, קובעים 'חברותא' עם חברה, והרבה חסד - לילד עם צרכים מיוחדים, לקשיש.
"והבוטח בה' חסד יסובבנהו"
בהצלחה רבה, והמשיכי עם הכוח והחוסן הפנימי שגילית בעקבות המעידה, המשיכי לעשות דברים גדולים. ובעזרת ה' כשתגיעי לשלב המתאים תמצאי את בן זוגך ותקימי בית נאמן בישראל.
בברכה נאמנה
רפי פוירשטין