אני מתאהבת באובססיביות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 29/09/02 21:29 כג בתשרי התשסג

שאלה

בס"ד

שלום,

אני בת 16 מדריכה בבני עקיבא וכבר כשנה-שנתיים אני רואה את עצמי בבעיה - שהיום אני כבר מתחילה לפחד ממנה... כל פעם שאני מכירה או מדברת עם בן אני מתחילה לחשוב האם הוא מתאים לי לנישואים ואז: או שאני "יורדת מהענין" או שאני פשוט מתחילה להתאהב בו -או לחשוב שאני מתאהבת בו...והדבר הזה גורם לי סבל רב.

לדוגמא- כיום בסניף שאני מדריכה בו-יש מדריך שאני מתחילה "להתאהב" בו ,ושוב אני שואלת את עצמיהאם הוא באמת מתאים לי? או ששוב אני גורמת לעצמי לחשוב כך....

אני מפחדת שבעתיד שאני אצא בעז"ה עם בחורים אני שוב אמצא את עצמי מתאהבת באובססיביות...ולעולם לא אמצא את בגבר האמיתי..

בתקווה שתוכל לעזור...

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אם לא תעצרי כאן את עלולה להיות בבעיה חמורה!!!!

כך דרכו של היצר הרע .
הוא מתחיל כך ואז לאט לאט בלי שתשימי לב את עלולה להגיע למחוזות שלא עולה כלל בדעתך כעת.
עצרי את עצמך.

הכמיהה הזו שנקוננת בתוכך לחפש חתן ולהתחתן היא כמיהה בריאה,טובה,וחיובית.

אבל כעת זה לא הזמן!!!!

לכן הציבי לעצמך רף גבוהה עם גבולות מאוד מאוד ברורים. בכל הקשור ל"בינו לבינה".
אל תבושי מן המלעיגים עלייך שיצחקו ויאמרו "הנה הדוסית".

תעסיקי את ראשך בדברים אחרים עד כי לא יהיה לך זמןופנאי ל"התאהב".

לימודים,
חברות,
תחביבים,
פיתוח האשיות שלך,
עזרה בבית להורים עזרה וחסד לאחרים.

שאי תפילה לאבא ,הוא מחכה לשמוע ממך.
תבקשי ממנו שיעזור לך לעזור לעצמך.
עצם הבקשה מהשם היא מחוללת המון בנפש שלך.

בהצלחה,

עוזיאל