אני מכור לאתרים פורנוגרפים - הצילו!! - 2

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 19/11/02 11:04 יד בכסלו התשסג

שאלה

שלום רב

אני פונה אליך בתחינה נואשת שתעזור לי להציל את נפשי ואת משפחתי אני נשוי ואב לשניים בוגר ישיבת ,,, שבעוונותי הרבים התמכרתי באופן מוחלט לאתרים פורנוגרפים באינטרנט כל נסיונותי לעמוד בפיתוי נכשלו והתוצאה ברורה אני כל כך רוצה להתחזק ולעסוק בעזרה לזולת ושמירת מצות קלה כחמורה ולקבוע עיתים לתורה אך לצערי אני נמצא כיום במצב רוחני ירוד יותר ואני ממש מרגיש שהנשמה שלי צועקת הצילו .

האמת אני יודע שעלי לתפוס את עצמי בידים ולקבוע עיתים לתורה אך אני פשוט לא מצליח אני מפחד שהדבר יפגע במשפחתי

אנא השתדל לחזור אלי בהקדם האפשרי זה מאוד מאוד חשוב

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה
אתה מתאר את מצבך הקשה והנואש. אך יש לך תקוה כי יש לך הרהורי תשובה.

אתה מתחרט על כל עוונותיך.
אתה מחפש את הדרך להחלץ ממצבך הקשה.

דע שאין היצר שולט באדם אלא מתוך בטלה ושעמום, והרמב"ם בסוף הלכות איסורי ביאה כותב שאין לך דבר שקשה לפרוש ממנו כמו עבירות הקשורות לעריות שנפשו של אדם מחמדתם.

אך הרמב"ם נותן פתרון
"אין עבירה באה לאדם אלא בלב הפנוי מהחכמה"

וכן רבי נחמן מברסלב כותב שאין יכולות שתי מחשבות להיות במוחו של האדם.

לכן אם תעסיק את מוחך בתורה או אפילו בעבודה יתקיים בך:
"יפה תלמוד תורה עם דרך ארץ שיגיעת שניהם משכחת עוון".

פשוט לא תרצה להתעסק בהבלים ובחטאים. ובמיוחד תורה שהיא "מעלה את האדם ממקום טומאה לטהרה" (מסכת ברכות)

רבים ניסו והצליחו

בהצלחה

******

ראה עוד תשובה על זה:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=16532