אני מאוד נבוך ,מה לעשות?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 23/12/02 22:31 יח בטבת התשסג

שאלה

שלום לכבוד הרב.

כהרגלי אני משתמש במחשב של אבי לגלישה באינטרנט, וגם אני מוריד שירים דרך תוכנה הקרויה kazaa. בכל אופן, אבי אמר לי להפסיק להוריד שירים כי זה תופס לו יותר מידי מקום על המחשב, ולמחוק כל מה שקשור לתוכנה מהמחשב. אז חיפשתי כל מה שקשור לתוכנה ומחקתי אך במהלך ביצוע זה גיליתי דבר מחריד ומרעיד עצמות: בתיקיה ששומרת את הקבצים שהורדו ע"י התוכנה היתה רשימה ארוכה מאד של תמונות ואפילו סירטונים, שדי בהצצה באחת מהתמונות כדי לראות מהי כדי להבין שכל אלו הם קיבצי זימה... כמובן מחקתי את הכל מיד! גם כשאני גולש באינטרנט מופיע שם של אתר ברשימת האתרים שהוא מפוקפק ביותר... לאחר בירור קצר אין לי כל ספק- אבי הוא זה שהוריד את התמונות והוא זה שנכנס בקביעות לאתר הנ"ל. מה לעשות?!?! אני כותב שורות אלו ברעד ידיים ממש...

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

קראתי את השאלה כמה פעמים,ויש לי קושי לענות לך.
כי אני לא יודע מהיכן ברור לך כי הוא האשם.
וכיצד בררת ש "הוא זה שנכנס בקביעות (?) לאתר הנ"ל "

בכל אופן אני חושב שאם אכן העובדות לא נכונות או אפילו מוטלות בספק עליך לדון לכף זכות ולא לחשוד באדם כשר.היה מה שהיה. זה לא הוא . ובזה ניסגר העיניין.

אם ברור לך מעל כל ספק שהעובדות נכונות אני חושב שעליך לשוחח על כך עם אביך שיחה פתוחה ,כנה,ואמיתית.

כדי ליצור שיחה כזו עליך לתזמן כמה גורמים:
זמן מתאים לשיחה,
מקום מתאים,
מצב רוח מתאים.
הכן לעצמך כמה נקודות לשיחה ותשתדל לדבר בעדינות רבה,אך אמור את כל האמת ואת כל אשר על ליבך !!

נראה לי כי אם תנהג בדרך זו אביך יקבל את הדברים וישתף איתך פעולה בשיחה.
אם אתה רואה שמיד בתחילת השיחה הוא מכחיש הכל מכל כל. אז תתנצל שחשדת בו ואל תנסה לומר לו שיש לך הוכחות שזה הוא .פשוט קבל את הכחשתו .
אל תשתף אף אחד מבני הבית הדבר זה כי זה עלול לבייש,
גם לא את אמא.

אנא קרא את הדברים הנ"ל ותחשוב עליהם.
צור איתי קשר נוסף ואני אנחה אותך כיצד להכין נקודות לשיחה.
ומה לומר לעצמך !
ואיך להרגיע את נפשך,

חזק ואמץ אחי !!!!

עוזיאל

.