אני כבר לא מאמינה בכלום

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 02/01/03 17:22 כח בטבת התשסג

שאלה

לפני ראש השנה אבא שלי קיבל שבץ ושכב בקומה. הבטחתי אז שאני אתחזק וכו,אבל אבא שלי נפטר -בגיל צעיר והשאיר את אמא שלי במצב נפשי קשה. הוא היה כזה צדיק וכול התפילות שלנו לא עזרו הוא פשוט נפטר לפניי ושום דבר לא הואיל. הוא קיבל את כל הסיבוכים האפשריים...הוא נפטר לפני יום כיפור ומאז אני מרגישה ריקנות עצומה. אכלתי ובישלתי וצפיתי בטלויזיה ביום כיפור ואני כבר לא מאמינה בכלום. אני לא יכולה להשתחרר מזה. מה עושים?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אני מאוד כואב את הכאב שלך על פטירתו של אבא שלך ז"ל.

זהוא כאב עצום -לאבד אבא -זה נורא.

אסור לך להתפס לייאוש!!!!!!
אסור לך לחיות ללא טעם!!!!!
אסור לך לתת לכוחות שליליים להשתלט עלייך!!!
אסור לך לאבד צלם אנוש ותקוות שמחה!!!

את צריכה לאסוף את עצמך מהמקום שבו את נמצאת ולהמשיך את הבניין שאבא שלך בנה :
*** בניין החיים ***

צריך המון כוחות כדי להתמודד.
אני יודע שיש לך את הכוחות האלה,
כן, יש לך את הכוח להתמודד.
כן, יש לך את היכולת לבנות את בניין החיים,

אל תאשימי אף אחד במה שקרה :
את לא אשמה ,
אמא לא אשמה,
הרופאים לא אשמים,
הקדוש ברוך הוא לא אשם.

צריך לקבל את המציאות כפי שהיא .ולא למצוא מי אשם.
כדאי לך למצוא כמה דקות בכל יום שבהם את מתבודדת עם עצמך ומנסה להאמין בכוחותייך.

אשמח לענות על כל שאלותייך.

בהצלחה,

עוזיאל.