אני יהודי?

חדשות כיפה הרב דב ברקוביץ 05/03/11 23:40 כט באדר א'

שאלה

איך אני יודע שאני יהודי אמיתי ?

ההורים של אבא שלי מפרס

וההורים של אמא שלי אבא שלה מלוב ואמא שלה עברה שואה רומניה ...

איך אוכל לדעת יותר פרטים אם אני יהודי או לא

תשובה

שלום "יהודי",

א. לכל אדם הידוע כיהודי, ושההורים שלו מוכרים בקהילה בה הם חיים כיהודים, יש "חזקת כשרות". כלומר, הוא נחשב יהודי עד שיש הוכחה הפוכה. בדומה לכך, כאשר מישהו רוצה להתחתן המועצה הדתית מבקשת "עדויות" שאותו אדם ומשפחתו "מוכרים" בקהילה כיהודים.
אין לך שום חובה להוכיח את זה.
ב. אם התעורר ספק בלבך על כך מבלי כל סיבה אובייקטיבית, אתה צריך לברר בתוך נפשך מאיפה באה לך מחשבה כזאת, ומה זה אומר שאתה מעלה מחשבה כזאת.
ג. אם התעורר ספק אמיתי כלשהו, תחפש מישהו או מישהי מהדור הקודם שיכול לספר לך על מקור המשפחתי שלך. זה יכול להיות סבים וסבתות או דודים ודודות, לפעמים אפילו בני דודים המתעניינים המשפחה, או חברים מבוגרים "מאותו הכפר". תשב אצל אותם אנשים המכירים את מה שהיה בדורות הקודמים ותבקש שיספרו לך על המשפחה מבלי שאתה חייב לספר מה בדיוק מעניין אותך. מתוך הסיפורים בוודאי תלמד על המקור שלך.
ד. יש תיעוד במוזיאון על משפחות רבות בעם ישראל במוזיאון התפוצות בתל אביב. אפשר גם לחפש שם.
בברכה, דוב ברקוביץ