אנטיביוטיקה בתשעה באב-דחוף!

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 07/08/11 09:14 ז באב התשעא

שאלה

עברתי השתלת חניכיים וכדי למנוע זיהומים התחלתי לפי הוראת רופא לקחת אנטיביוטיקה מסוג מוקסיפן 500 מ"ג 3 פעמים ביום.

איך עליי להתנהג בצום מבחינת אוכל ושתיה?פשוט ידוע לי שזה מסוכן לקחת אנטיביויקה בלי אוכל(על קיבה ריקה).מה שכן גם שאלתי את הרב שלי והוא אמר שבמקרה הזה רופא מחליט אף על פי שהוא חושב שאין בעיה לדלג על הצום....אשמח להתייחסותך...

תשובה

בעזה"י

שלום,

כאמור ההכרעה במקרה זה היא של הרופא.
יש להסביר לרופא שהצום חשוב לך מאד ושמדובר בצום חמור, לאור זאת על הרופא להחליט:
א. האם יש סכנה בהפסקה של אנטיביוטיקה ליום אחד (בהתחשב בעובדה שלוקחים ממש לפני הצום וממש לאחר הצום).
ב. אם עליך להמשיך לקחת אנטיביוטיקה האם יש בעיה לקחת אותה "על יבש" ולפחות עם ממש מעט מים.
ג. האם יש סכנה בלקחת אנטיביוטיקה על בטן ריקה במשך יום אחד (שוב, אוכלים ממש לפני הצום וממש לאחריו).
ד. אם חובה לאכול, מה המינימום שנדרש לאכול.

יש לברר עם הרופא היטב ולוודא שהוא מודע לחשיבות הצום.

בברכת בניין ירושלים
אור