אמיתות אלוהים

חדשות כיפה הרב רפי פוירשטיין 11/04/03 06:18 ט בניסן התשסג

שאלה

שלום רב!

קראתי את רוב השאלות שנמצאות באתר בנושא אמונה אבל אף תשובה לא סיפקה אותי.

אתמול היה לי דיון עם אחת מחברותי לגבי אמיתות אלוהים. הגענו למסקנה שהאדם נברא עם צורך לאמונה ולכן כולם מאמינים במשהו, גם אדם אתאיסט מאמין שאין שום כח עליון...

בעקבות המסקנה הזאת עלו לנו מספר שאלות:

האם יכול להיות שהאדם הוא שיצר את האלוהים בגלל צורך ולא האלוהים אותו? האם בכלל יש אלוהים? ואם יש אז מאיפה לנו שהקב"ה הוא האלוהים? מאיפה לנו שהיהדות היא הדת ה"נכונה"? שאלות אלו מטרידות אותי מאוד ואודה לרב אם יענה לי...

תודה רבה וחג שמח

תשובה

ב"ה

רוב שלומות ויישר כוחך על השאלה המעמיקה.

1. כן יש באדם צורך עמוק במשמעות -באלוקים.
2. יש גם לאדם צורך עמוק בחברה אנושית {רובינזון קרוזו}.
3. האם המציא האדם את החברה האנושית בגלל שיש לו צורך בה?
4. האם המציא האדם את אלוקים בגלל שיש לו צורך בו?
5. האם מכיר ורואה בחושיו את קיומה של החברה האנושית.
6. רובו המכריע ביותר של המין האנושי בכל הדורות הכיר וחש בנוכחות האדירה של כוח עליון, אותו הוא כינה בשמות שונים ומשונים.
7. האוניברסליות של הכרה זאת, והיותה אחד הגורמים המפשיעים ביותר מאז ועד היום - רק מחזקת את אמינותה של הכרה זו.
8. כמה דם נשפך, עד היום בשל שאלותו אמוניות דתיות {המלחמה על ירושלים, הקיצוניות האיסלאמית להבדיל וכו'}.
9. לכוח הפסיכולוגי שבכוחו להכיר במציאויות רוחניות יש שם קוראים לו: "אמונה".
10. לסיכום- יש לאדם צורך בהמון דברים - אך עצם היות צורך כזה לא מונעת מהדברים אכן להיות.

בברכה נאמנה
רפי פוירשטין