אמירת קדיש על חלל צה"ל

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 16/06/12 21:48 כו בסיון התשעב

שאלה

שלום.

לקחתי חלק בפרוייקט "אמץ חלל".

בפרוייקט זה ישנם 270 חללי צה"ל שנהרגו במלחמת העצמאות, והיו נצר אחרון למשפחתם, שנהרגו כולם בשואה.

קיבלתי שם שלל חלל, ועליי לדאוג לשיעורים לעילוי נשמתו וכו'.

רציתי לשאול, האם יש אפשרות שמיהו יאמר עליו קדיש (אני בת אז מן הסתם זה לא יהיה אני).

ואם כן, מה הדין ואיך? כי אין לו שום קרוב משפחה.

תודה רבה!

הודיה

תשובה

שלום וברכה!

בודאי שאפשר לבקש ממישהו שבעצמו יתום (אין לו לפחות אחד מן ההורים) שיאמר קדיש ביום הפטירה של החייל וגם ביום הזכרון לחללי צה"ל. אותו אדם צריך לומר את הקדיש ביום הפטירה ע"פ התאריך העברי, בכל התפילות החל מערבית שבכניסת יום הפטירה וחלה במנחה לפני סיום יום הפטירה.

זה מה שאפשר לעשות. ברם, אין כל חובה הלכתית לומר קדיש על מישהו שבדרך הטבע אין מי שיאמר עליו קדיש. כמו שבן אדם אומר עד סוף חייו קדיש על הוריו שנפטרו, אך אין כל חובה על בניו להמשיך לומר קדיש על סבים.

בברכה,

חיים בריסק