אמירת סליחה לפני ר''ה

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 13/09/06 18:03 כ באלול התשסו

שאלה

שלום כבוד הרב!

בעוד כשבוע יחול ר"ה בעז"ה. במשך השבוע וביחוד ביום חמישי- שישי כולם יבקשו סליחה איש מרעהו.

השאלה שלי היא: איך אני אבקש סליחה מכ"כ הרבה אנשים? הרי פגעתי בהרבה וריכלתי... ויש אנשים שהיום אני כבר לא יכולה למצוא אותם כדי להגיד סליחה.. או סתם אנשים ברחוב שיצא שריכלתי עליהם. ומלבד זאת גם אנשים שאני יכולה למצוא אותם- זה מביך ללכת ולהגיד סליחה לפעמים.. אז איך אני יעשה את זה? איך אני יצליח לכפר על חטאי?!

ועוד שאלה יש לי כבוד הרב, איך אני לא אפחד מיום הדין? הרי זה יום מפחיד.. יום שייגזר דינך וגזר דים בית משפחתך ועם ישראל לחיים או חס וחליה למוות. תעזור לי בבקשה..

שיהיה לך יום טוב ושנה טובה.. ותודה על העזרה..

תשובה

שלום
אכן יום הדין הוא יום שיש לנו בו אימה ופחד ולכן למשל לא אומרים הלל בחג זה. אך יחד עם זה אנו זוכרים שהאבא שלנו הוא השופט והוא מעוניין שנתקן דרכנו ואז זה ימתיק את דיננו ולכן רק מי שפוחד וירא מאימת הדין יכול להתכונן כראוי ליום זה, יתקן מעשיו ואז בעז"ה יכתב לחיים טובים
אכן לא קל לבקש סליחה אך זו חובה לבקש ממי שיכול וצריך גבורה כדי להתגבר על המבוכה . וגבורה זו תבוא לנו אם נדע שבכך אנו מתקנים את העולם, עושים נחת רוח לאבינו שבשמים ומרבים אהבה בעולם. מי שאינך רואה כדי לבקש סליחה אזי נותר רק לקבל לעתיד שלא תחטאי שוב בעבירות אלה, לבקש מה' שיעלה בליבם של אלה שיסלחו למי שפגע בהם כפי שאנו אומרים למשל בק"ש על המיטה ולהתחרט על מה שעשית
שנה טובה
אלישע פיקסלר