אמונה

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת קרית שמונה 01/02/07 14:37 יג בשבט התשסז

שאלה

רציתי לשאול איך ומאיפה מתחילים ללמוד - באופן כללי ולימוד אמונה בפרט ואיך ללמוד את היסודות באופן ברור ולאו דווקא מה שקשור לזרם מסויים(ציונות דתית,חבד,חסידות וכו)אני כרגע אדם עובד ויש לי בערך 2 שעות ביום למדתי בצעירותי בתיכון דתי אז אני מניח שאני לא מתחיל מאפס תודה

תשובה

שלום לך,
רבותינו הניחו לפנינו מספר ספרי יסוד:
רס"ג בספרו "אמונות ודעות",
כוזרי,
רמב"ם(מו"נ, אגרות, הקדמות , ספר המדע ועוד)
ספר העיקרים,
חובות הלבבות,
מהר"ל (נתיבות עולם, נצח ישראל , תפארת ישראל , גבורות ה')
רמח"ל (מסילת ישרים).

עצתי לך , להתחיל מדברי הכוזרי ואח"כ להתקדם לפי הנטייה הנפשית שלך.
כמו"כ כדאי לצור קשר ישיר עם רב שינחה אותך באופן אישי, ויעזור לך לברר את קדשי אמונת ישראל.
בברכה,
אריאל פריש