אמונה

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 26/10/06 17:19 ד בחשון התשסז

שאלה

בזמן האחרון אני מתחילה לפקפק במושג הזה אלוקים... אם הו עושה לי כ"כ רע אז מי אמר שיש כזה דבר?!?!?! אלוקים אמור לעשות טוב!!!!! אבל ללא להרע לבן אדם... עד עכשיו הייתי בחורה מאמינה ב-100% ופתאום השנה התחילו לקרות לי דברים לא כ"כ טובים.. דברים שאני באמת רציתי שייקרו לי ולא קרו... וזה משהו טוב!!! שיכול כ"כ לתרום לי אבל לא קיבלו אותי אליו... לא ביישוב שלי ולא בשום מקום אחר!! פשוט לא רוצים אותי.. וזה לא כי אני לא מתאימה לתפקידד.. באמת שאני מתאימה אבל פשוט לא רוצים אותי.. כולם דוחים אותי.. אז חשבתי שבעצם אני כ"כ מאמינה באלוקים, וכ"כ רוצה, ומתפללת שכן יקבלו אותי אז איך זה שאפחד לא עוזר לי!? שאף אחד לא שם עליי??!?!?! אם זה ככה- אז איך זה שיש כזה דבר אלוקים?! התפקיד שלו זה לעזור!!!!! מי אמר בכלל שיש אלוקים?!?! למה לא רואים אותו, שומעים אותו, למה אני לא מקבלת עזרה כשאני צריכה או כשאני לא צריכה?!?!? אני ממש מבקשת שלא תענה לי עם פסוקים ומדרשים... אלא משהו באמת! תודה!

-שיראל-

תשובה

שלום
אכן את מביעה תחושה לא נעימה . מעבר להזדהותי עם תחושותייך יש לנו לזכור כי ה' אינו משרת שלנו אלא אנו עובדים אותו!!. לעיתים אנו זוכים לראות ולהבין כיצד ה' מטיב לנו אך לעיתים אין אנו רואים זאת ומשולים אנו לילדים קטנים שלא תמיד זוכים להבין את הוריהם אך אנו יודעים שה' עושה טוב. אנו רואים כיצד הוא משגיח על כלל ישדראל ואני בטוח שאם תעמיקי ראות תוכלי לראות כיצד ה' גם מטיב לך בתחומים רבים.
לכן יש להתאזר בסבלנות ל התפלל לה' , לדעת שלעיתים קשה יותר להאמין אך לדעת שכאשר ייסר איש את בנו ה' אלוקינו מייסר אותנו , לאהבה לנו ולחיותנו . ושוב עלינו לזכור כי" אנחנו עובדים אצלה' " ולא "הוא עובד אצלנו " ואז נוכל לעובדו בלבב שלם

בברכה
אלישע פיקסלר