אמונה

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 28/04/05 21:12 יט בניסן התשסה

שאלה

שלום לרב!

אני בחורה דתיה בת 20. לא יודעת למה אבל אני מרגישה שאני לא מספיק מאמינה כמו שהייתי. מאוד קשה לי לדבר על זה בכלל כי איך אפשר לשמור מצוות כשיש קשיים כאלה באמונה גם אם כבר כתבו שיהיה מבול של כפירה. אני לא יודעת מה לעשות כדי לעזור לעצמי, כי כבר קראתי מאמרים והקשבתי להרצאות בנושא, ובשכל אני יודעת שיש המון הוכחות למציאות ה' והתורה אבל זה פשוט לא נתפס לי ברגש. מה לעשות??

תשובה

שלום וברכה

אדם כל חייו נמצא בתהליך של חיפוש. כל רגע הוא מבקש את ה' ותהליך זה יודע גם עליות וגם ירידות. אם שבעת משעורים וקריאה אני ממליץ לך בחום ללמוד תורה ולהתפלל. לימוד ותפילה מחשלים את הצד החוויתי ונותנים טעם מתוק לקשר שבין האדם לבוראו.

בהצלחה
מאיר נהוראי