אמונה

חדשות כיפה הרב שי פירון 16/12/01 08:22 א בטבת התשסב

שאלה

לא מזמן- נשאלתי ע"י קרובת משפחה שאלה פשוטה יחסית ביהדות, ונדהמתי מעצמי שלא יכלתי להשיב לה על כך.

קרובי משפחה שלי התארחו אצלנו בשבת, ועקב כך שהם-חילונים, כמעט כל שיחה איתם נגמרת בוויכוח של ענייני דת ואמונה, בד"כ השיחה נגמרת בכך ש "איש איש באמונתו יחיה"

בביקור האחרון- בת דודה שלי- ניגשה אליי לאחר הוויכוח ושאלה אותי איך מאמינים בקב"ה, איך אפשר להיות בטוחים וחזקים באמונה.

ואיך להיות בטוחים, במיוחד בימים אלו שיש מישהו למעלה ששומר עלייך??? התחלתי לענות לה- לפי הידע המצומצם שיש לי בענייני אמונה, אך תשובתי לא סיפקה אותה, די התביישתי בכך שלא הייתה לי תשובה גמורה ובטוחה לשאלותיה מכיוון שבד"כ ה"צד שלנו" בוויכוח נשמע כ"כ בטוח והחלטי וייתכן שהפעם אכזבתי אפילו אותה.... הייתי רוצה לדעת איפה אני יכולה למצוא לעצמי את התשובות לשאלות רבות שיש לי.....

אם יש ביכולתך לענות לי על השאלות שבת דודתי הפנתה אליי, תודה רבה....

אך אם לא אנא הפנה אותי לספרים- בהם אוכל לספק לעצמי את הידע הדרוש בשביל לענות לעצמי ולאחרים אל שאלות אמונה כאלו....

תודה רבה, עמית

תשובה

ב"ה

עמית,

אמונה אינה דבר הנקנה ברגע. אבל יותר מכך: עולם האמונה אינה דבר הנקנה כתוצאה מלחץ, מרצון לתת תשובות לאחר.
עלינו להבין שהדרך לקנות אמונה היא רק על ידי לימוד שיטתי ומסודר כמו גם עבודה פנימית עמוקה שאמורה לחשוף את יסודות הנפש של המאמין.
ראשית, את חייבת לעבוד על בניית הבטחון הפנימי שלך באמונתך. אני מרגיש שעיקר הבעיה איננה בבעיה שיש לך עם המשפחה שלך אלא הבעיה שיש לך עם עצמך.
ישנם ספרי אמונה רבים כגון אמונות ודע מה שתשיב לעצמך. תוכלי לקרוא בהם כדי לחזק את אמונתך.

אני בטוח שאם תתאמצי תוכלי למצוא בתוכך את כוחות הנפש הראויים לבסס את אמונתך ולעמוד בהצלחה באתגרים הרבים הניצבים בפנייך.

בהצלחה,

שי