אמונה

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 03/08/14 22:06 ז באב התשעד

שאלה

האם אפשר להוכיח שיש אלוקים ושהדת היהודית היה הנכונה?

במידה וכן אני אשמח אם תסביר לי איך.

במידה ולא אני אשמח אם תסביר לי למה שאאמין באלוקים ובדת היהודית.

תשובה

שלום.
אינני יודע למה אתה מתכוון בהגדרה "הוכחה".
ר' יהודה הלוי, לא הלך לכיוון של "הוכחה". הוא פנה אל ההיסטוריה של עם ישראל, והפנה את תשומת שלב שלנו לניסים שקרו לאבותינו במצרים (עשרת המכות) וביציאת מצרים ושנות ההליכה המדבר שאחריה (קריעת ים סוף, מעמד הר סיני, המים שקיבלו כחמישה מליון איש מדי יום ביומו במהלך ארבעים שנה, המן שירד וכו') כל הדברים האלה מופיעים בתורה שניתנה לעם ישראל באותה תקופה של יציאת מצרים וההליכה במדבר. אם הדברים הכתובים בתורה לא היו נכונים, ולא היו מתרחשים לעיני מליוני איש ואשה, עולל ויונק, זקנים וזקנות עם ישראל, הרי אף אחד לא היה מוכן לקבל אותם, כמו, לדוגמא: "אנכי ה' אלוקיך אשר הוצאתיך מארץ מצרים..." אם זה לא היה נכון שה' הוציא את העם ממצרים- העם לא היה מוכן לקבל את התורה, והעובדה היסטורית היא, שהם קיבלו את התורה. (אותו הדבר לגבי המצווה "והגדת לבנך ביום ההוא לאמור: בעבור זה עשה ה' לי בצאתי ממצרים")
אני חושב שאסתפק בהסבר של ר' יהודה הלוי, ולא אפנה ל"הוכחות" אחרות, שיש באמתחתי.