אמונה

חדשות כיפה רבני מעייני הישועה 31/12/13 21:07 כח בטבת התשעד

שאלה

שלום, וקודם כל תודה רבה..

השאלה שאני רוצה לשאול :

הקב"ה מצפה מאתנו להאמין באמונה שלמה ולעשות הכי טוב שלנו כדי להאמין בו ובעצם לתת את הכי טוב שלנו בשביל להאמין אבל בעצם הקב"ה יודע שלא כולנו מאמינים באמונה שלמה ולא כל העולם מושלם.. אז למה אלוקים, פשוט לא ברא עולם מושלם שבו כולם מאמינים ועושים בעצם מה שה מצפה ממנו..?

אז בעצם למה הקבה לא ברא פשוט עולם מושלם?? והכל היה טוב ויפה?

תודה מראש:)

תשובה

שלום,

היה לך מה לעשות בעולם מושלם?

האם מציאות שכולם באופן אוטומאטי מאמינים ומושלמים, זאת לא מציאות של רובוטוים?

אנחנו רוצים בני אדם חופשיים, בעלי בחירה, מאמינים וטובים.

ושווה את כל הקשיים שנעבור שנהיה בעצמנו, מכוח בחירתנו, ולא אוטומאטים, טובים ושלמים.

הלכתי בדרכי הלל וניסיתי לענות תשובה על רגל אחת. זה כמובן שאלה לכל החיים, ולא לתשובת בזק.

בברכה