אמונה

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 14/05/13 11:22 ה בסיון התשעג

שאלה

שמעתי את סדרת השיעורים של הרב 'גאווה ותדמית עצמית' אבל מה שעדין לא הצלחתי להבין זה איך בדיוק בונים עולם פנימי יציב ??

הרב יוכל להמליץ לי על ספר שמדבר על תפילה בסגנון סדרת 'יסודות האמונה'?

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

מצטער על האיחור בתשובה. אני מצוי בעומס רב

1) זה כמובן לא מורכב מנקודה אחת אלא מנקודות רבות. הרעיון המרכזי הוא להגביר את הצדדים הרוחניים על החושניים. כמובן על די לימוד תורה (לימודי אמונה ופנימיות בעיקר); דחיית סיפוקים חושניים, ריכוז בתפילה. ובאופן נקודתי - כמה שפחות להחצין דברים (לא לפרסם, במקום שאפשר, מעשים שישבחו אותך; להתנזר מיחצנות פיסובקית במקום שאין צורך וכו')

2) יש את הספר 'הוד הקרח הנורא' של הרב קלנר; וכן חוברת של הרב גיורא רדלר על המושג האלוהי. שניהם ניתנים להשגה לדעתי באתר של המכינה בעלי

בהצלחה חגי