אמונה

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 14/05/13 17:32 ה בסיון התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב,

שמי אביטל, ולאחרונה חוויתי אובדן יקר של חבר טוב שלי, שהתאבד לא מזמן...[לפני כחודש וחצי]

ובתוקפה האחרונה עלתה בי השאלה -למה אני בכלל מאמינה בקב"ה? , אני לא יודעת איך זה כ"כ קשור למה שעברתי ,ז"א למה השאלה הזאת עלתה בי פתאום, אבל אני יודעת שאני לא יכולה להתערב בחשבונות שלא שלי..

אבל כרגע כדי להתקדם מהשבר וכדי להצמיח בעצמי מדרגה אישית חדשה , אני חיבית ליצור בעצמי בסיס טוב שעליו אני אוכל לבנות משהו..

התשובה שנתתי לעצמי לשאלה בצורה הכי כנה שיכולה ליהיות - היא שאני לא יודעת ..

והאמת שדי התאכזבתי ..

אני באמת מנסה להבין - מה משמעות החיים בעולם הזה ? , למה לפתח בעצמי "תקווה"= אמונה ?! , אם היא יכולה פשוט "ליפול" ? איך אדם יכול לפתח לעצמו אידאולגיה כ"כ חזקה ? יכול ליהיות שזה שקר ? ! וזה בכלל הגיוני שאני חושבת על הדברים האלה?.. כי אני די מרגישה לא בנוח..

אני רוצה שהאמונה שלי בסופו של דבר תבוא ממקום של- אמת.

מהאובדן הזה אני רוצה לצמוח.. אני פשוט לא כ"כ יודעת איך...

תשובה

שלום וברכה

קצת קשה לענות בתשובה קצרה באינטרנט על שאלות מסוג אלו. אני ממליץ לך להביט בסדרת השיעורים הזו, שלדעתי תתן לך מענה. שמעי לפחות את השיעור הראשון ותראי אם זה סגנון המדבר אליך
http://www.meirtv.co.il/site/archive_new.asp?cat_id=3742