אמונה

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 05/11/12 21:08 כ בחשון התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב !

אני חוזר בתשובה בן 13 ..

אני לומד בבית ספר חילוני, ונתקלתי בשאלה של ילד אטאיסט שלומד איתי בכיתה, השאלות כתובות בלשונו ויכול להיות שיהיו לו טעיות וטענות שגם המדע לא מסביר אז אשמח אם תענה במהרה .. ודבר זה כנראה יחזק אותי ואותו בע"ה

1.. איך היהדות מסבירה את כך שישנם הוכחות לזה שהיו הוכחות לזה שהיו בני אדם, שציירו, ודיברו, והיה להם תרבות שלמה, לפני הרבה יותר מ6000-5000 שנה? אשר לפי היהדות זה זמן בריאת העולם

2. בבריאת העולם מסופר לנו שהשמש והירח נבראו רק ביום הרביעי, במידה וידוע לנו שהשמש היא המקור לכל החום, ומסופר ביום השלישי שהוא יצר את הצמחים. איך זה שהצמחים לא נבלו מהקור שהיה שם?

תשובה

שלום וברכה

השאלות הם טובות ודורשות תשובות ארוכת, אנסה לענות על קצה המזלג

1) היהדות לא טוענת שמבחינה פיסקלית העולם קיים 6000 שנה, אלא סיפורי התורה על בריאת העולם והמניין השנים הם ביטוי לאיזשהיא מדרגה רוחנית שצמחה לפני התשע"ג שנים. ייתכן מאד שמבחינה פיסקלית העולם היה קיים מליוני שנים קודם לכן כפי שהמדע טוען. התורה אין תפקידה להיות ספר היסטוריה או פיסיקה אלא באה ללמד עקרנות רוחניים.

2) התשובה די דומה לתשובה הראשונה. סיפורי בריאת העולם אינם פשט אלא באים ללמד עקרון רוחני. וממילא לא שייך להקשות עליהם מבחינה ביולוגית וכדומה

בהצלחה חגי