שאל את הרב

אמונה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 10/11/12 22:58 כה בחשון התשעג

שאלה

שלום הרב!

בשנה אחרונה נהייתי מדריך בבני עקיבא.

זה עזר לי מאוד מבחינה דתית וב"ה כל הזמן משתדלים ומתחזקים

קראתי כמה ספרי אמונה והבנתי שבעצם אין לנו שום הוכחה רציונלית להקב"ה אז אם השכל שלנו לא יכול להסביר ולהבין מה זה בכלל הקב"ה

אז בעצם נותר לנו רק לנסות(אשמח לשמוע על משהו אחר חוץ מחוויה אם יש!)לחוות את אלוקים אבל גם עם החוויה יש לנו בעיה שזה בא והולך כל הזמן ולא רק זה ואם כל החוויה שאני חווה זה פירוש לאלוקים? מה אם החוויה הזאת היא משהו שהכניסו לי בהיותי ילד קטן שנולד בבית דתי?למשל שאני מתפלל ואני מרגיש התעלות ואני מפרש אותה כחיבור לאלוקים!! ולפי דעתי אני דתי ומאמין רק בגלל היותי ילד שגדל בבית דתי!! וזה מפריע לי נורא המחשבות האלה. תודה מראש!

תשובה

שלום וברכה

השאלה שלך היא הזמנה למסע ארוך. לא לתשובה קצרה באינטרנט, שלפעמים מצטיירת כפטנט המביא לאמונה, אלא כנושא ארוך ומורכב, העוסק בדרכים שיש לנו לפגוש את ריבונו של עולם ולהאמין בו יותר בעוז.

יש הרבה ספרים העוסקים בנושא זה. אני יכול להציע לך את המאמר הארוך שכתבתי על כך. הוא מופיע בסוף ספרי "אחריך נרוצה", ואשמח מאוד אם תקרא אותו ואם תשוב לכאן אחרי הקריאה שלו.
תקציר של דברים שנאמרו בו תוכל לקרוא באתר של הישיבה:
http://www.ypt.co.il/show.asp?id=44617

ו:
http://www.ypt.co.il/show.asp?id=29472

אני מצפה לשובך.

כל טוב

כתבות נוספות