אמונה - שמירת העיניים

חדשות כיפה צוות ישיבת אלון מורה 03/01/17 14:54 ה בטבת התשעז

שאלה

שלום

אני רוצה לברר פעם אחת ולתמיד שאלה באמונה שמאוד מעיקה עליי

האם חטאים משפיעים לרעה רק במובן של עונש טבעי או שישנה ענישה אקטיבית של ה'? אני שואל על העולם הזה בעיקר.

לדוג' סרטים לא צנועים - מסיחים את הדעת, יחס לא נכון לנישואים וכו' - עונש טבעי

או שישנה ענישה ממש אקטיבית - מחלות אסונות וכו' שלא קשורות לחטא הזה?.

גם קראתי שבגלל שזה סרטים לא צנועים חטא במחשבה ולא במעשה

לא מלקין על זה זה נכון ?

מה ההשפעה הלא טובה באופן טבעי או עונש בעולם הזה על סרטים לא צנועים יש עונש או רק השפעה לא טובה על הנשמה?

האם לא תתורו זה רק על סרטים לא צנועים ממש או כל סרטון לא צנוע או ראיה ברחוב אפילו?

יהודה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום,
עבירה מקלקלת כל חלק, בגוף ובנשמה!
כמו שאדם אוכל מאכל לא בריא, או מזיק, זה לא פוגע רק בקיבה או במעיים, אלא עובר לדם, ומשם פוגע בכל הגוף.
גם צפייה בתמונות לא צנועות, משחיתות את הנפש, וממילא עלולה לפגוע, גם בחיי המשפחה, וגם בכל החיים כולם.
"לא תתורו" זה איסור על הרהורי עבירה. כל מה שמביא להרהורים אסורים, אסור!

הרב אליקים לבנון
www.yelm.co.il

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן