אמונה טהורה

חדשות כיפה הרב שי פירון 05/12/01 17:16 כ בכסלו התשסב

שאלה

לכבוד ברב שלום,

אני מצטט משפט מספרו של הרב ישראל הס ויש לי שאלה עליו. "מי שיש לו קושיות באמונה-אל יחפש תשובות ותירוצים אלא יתקרב מחדש אל ה' וקושיותיו תפולנה מאליהם".

האם הרב יוכל להביא לי כלים יותר ספיצפיים איך לקיים את משפט זה? בתודה רבה מראש

אריאל

תשובה

ב"ה

אריאל,

ברכות שמים מעל!

אינני מכיר את המשפט הנ"ל מספרו של הרב הס זצ"ל. אולם לענ"ד כוונתו פשוטה: השאלה היא מאיפה באות השאלות אם הן באות ממקום בקורתי של מי שרוצה לבחון את הצטרפותו למחנה עובדי ה'. אם הן באות ממקום של ספקנות כוללת הרי שיש לדחות אותן.
אבל אם הן באות ממקום של אהבת ה', אם הן באות מתוך רצון להתקרב לה', אם הן באות מתוך רצון לברר את הדרך כשהמהות, המטרה הברורה, הרי שאז יש להרבות בשאלות!

בהצלחה,

שי