אמונה ועוד

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 09/01/13 01:42 כז בטבת התשעג

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב

אני נער דתי , ורציתי לשאול את הרב כמה שאלות בהוכחת היהדות , לא מתוך רצון לכפור אלא מתוך רצון לגלות את האמת.

א) הנה ההוכחה שכמעט כל גדולי ישראל שהתעמקו בעניין זה סמכו עליה את ידם , ( לפחות לפחות בתור ראייה מספקת ויסודית גם אם לא ראוי להסתפק בה ) היא הוכחת "הקבלה הנאמנה" (-כלשון רס"ג)עליה כאמור הסכימו גדולי הדורות . והנה עצם העובדה שבאמת יש ריבבות בני ישראל המעידים על דבר זה תלויה לכאורה לחלוטין על האמנה לחושים. שהנה לאחר שבימינו גם אם תמצי לומר שהחושים עיקר , הנה גם בעולם המוכר לנו מודים המדעינים שיש אפשרות תאורתית ( ובעתיד אולי גם מעשית ) לשדר למוחו של אדם מסרים חשמליים שונים שלא לפי /בעקבות הרגשה בגופנו ממש . ואם כן , לכאורה אין מנוס מלהטיל ספק גדול בעדות החושים , שהרי מניין לנו שהם אמת ? , ואף אם תאמר שהם אמת, - כאמור תצטרך לכאורה לומר שיכולים להיות שקר?!

ב) באופן יותר כללי אנו רואים שגם דבר שנראה בתחילה כוודאי נכון מתגלה אח"כ בעיני שכלנו כדבר שקרי , אם כן אף אם תוכיח לי שהעולם קיים מנ"ל שסברה זו נכונה ? וכי מפני שכרגע אין בידי סברה שכנגד זה צודק?

ג) ועוד זאת מנ"ל שהשכל( וההיגיון) שלנו - לפיו פועל העולם ?

ד) ואם כבר זכיתי לדבר עם הרב , אולי יוכל לסביר לי לשיטתו איך מגיעים לאהבה ויראה לה' בהסבר בעומק ובאורך ובעיקר במעשה העבודה שבלב – איך מגיעים לאהו"י ממש.

ה) ואם כבר זכיתי כנ"ל , הנה תמיד הבנתי הפשוטה הייתה ש"דבר ה' – זו הלכה" (וגם הדרבנן הרי ציווה להקשיב לדבריהם) דהיינו שההלכה היא היא רצון ה' , וזה מה שהכי בטוח שהוא רוצה (לפני הבנות והשגות ברצונו) , . אך הנה מצינו א. שהקנאים לדבר ה' כגון פנחס צריכים להרוג בלי לשאול האם ההלכה כך או לא (ואם שאלו אומרים להם שאסור) שלכאורה משמע שהם עושים זאת מתוך קנאה לכבוד ה' ואף אם יתכן שיקבלו על זה עונש/יקבלו על זה עונש , לכאורה אם ההלכה היא שאסור אז זהו רצון השם ואין עניין לעשות כנגד רצונו "לכבודו", לכאורה?

ב. –שיטת הרואוגוצובר לעניין לימוד תורה שלא לשמה , שאסור אבל צריך מסירות נפש(לרד"ב) – לכאורה סותר מה שאמרתי

ג. מה שכתב ה"מי השילוח" שאם לצדיק יש בינת הלב מפורשת יכול לעשות נגד ההלכה ( לא ראיתי דבריו בעצמי) לכאורה ההלכה יותר ברור שהיא רצונו ( - של ה' )

תשובה

שלום וברכה מצטער על האיחור בשתובה

לגבי שאלות א-ג: שאלות מצוינות ואני מפנה אותך לסדרת שיעורם שלי שבדיוק עוסקת בנושא הזה:
http://www.meirtv.co.il/site/archive_new.asp?cat_id=3742