אמונה בתנ''ך

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 11/01/13 02:12 כט בטבת התשעג

שאלה

שלום.אני בת 16 וגדלתי כל החיים במסגרת דתית.

בעיקרון,אני מאמינה בכוח עליון.אני לא מסוגלת שלא,כי אני ממש מרגישה את ה' איתי.

לפעמים אני קוראת מאמרים ודעות אתיאיסטיות,למרות שאמרו לי שלא כדאי לי כי זה מאוד ידבר אלי (וזה נכון.אני בנאדם שכלי ואמירות כמו "אמונה היא חולשה" הם דבר שמתאים לי מאד להסכים איתו"),אבל אני לא מרגישה שזה פוגע לי באמונה.להפך.אני קוראת משהו,מסכימה איתו בלב שלם,ואומרת לעצמי "אבל להפסיק להאמין?אין סיכוי.הם טועים.".אני גם מתעניינת במדע וכאלה,וככל שאני לומדת יותר-במקום להאמין יותר בחוקי הפיזיקה או משהו אני יותר מאמינה בה',כי לא-יכול-להיות שהכל נברא לבד.זה מסובך ועמוק מדי בשביל להיפתר,זה חידת היגיון בלתי-אפשרית וענקית שרק אלוהים יכול לפתור.

לא,הבעיה שלי היא עם התנ"ך.

אני לא מצליחה להאמין בו,הוא פשוט נראה לי יותר מדי כמו סדרת ספרים שנכתבה פעם,ואנשים אהבו.מעין "הארי פוטר".ואחרי הרבה שנים התחלנו להאמין בה.

האמת?זה ממש בנוי ככה.סדרת ספרים מקורית-5חומשי תורה,סדרה בת-נביאים.ונספחים-כתובים.

כל שיעור תנ"ך שיש,רק גורם לי האמין בזה פחות.זה ממש מרתיע אותי.המורה כותבת על הלוח "דוד המלך" ואני קוראת "ארתור וויזלי".והיא מפרטת,ואני מפרטת בראש על דמות מספר.גם הפירושים נראים לי מוגזמים,אנחנו לומדות תהילים,ובמקום לקבל את המילים כמזמור פשוט מוצאים להם פירושים הזויים.חופרים בכל מילה,ממציאים שאלות ולהן ממציאים תשובות.ומדלגים על אותיות ויוצרים כל מיני פירושים-אני יכולה לעשות את זה בכל ספר.כל ספר!!זה נראה לי מגוחך.

ושיעורי אמונה,מתעמקים בכל מיני רעיונות שנראים לי משוגעים.קוראים שאלות שבאמת,באמת לא אמורה להיות להן תשובה ואנשים ממציאים תשובות(ככה זה נראה לי)שמתבססות על שום דבר!

אני מאמינה במסורת היהודית,אני מבינה את חשיבותן ומטרתן של רוב המצוות והן נראות לי הגיוניות,אבל חלקן...טוב,אנחנו לא נקרא למשל ב"הארי פוטר" איך רוקחים שיקוי כלשהו לריפוי מחלה ונעשה את זה,נכון?אבל זה לא מה שעושים בפרה אדומה?

שמעתם על הסדרה "מלחמת הכוכבים"?סתם סדרה.

כיום ישנם עשרות אלפי אנשים שמעידים שהם שייכים לדת הקיימת בסדרה.עשרות אלפים.

כמה הם יהיו בעוד אלפיים שנה?אולי כמה מליונים.ואולי גם הם יאמינו שהם "העם הנבחר".מה מבטיח לנו שהם לא ואנחנו כן?

תשובה

שלום וברכה

טוב, עירבבת פה הרבה שאלות (והרבה סרטים) שניתן לתמצת אותן בשאלה מה ההבדל בין הדת היהודית לבין דתות אחרות שהתקבלו ברחבי העולם (ואני מבין שהמוקד שלך הוא בעיקר ביחס לטקטס המרכזי של היהדות שהוא התנ"ך). על מנת לקצר תהליכים, אני ממליץ לך להביט בסדרת השיעורים הזו
http://www.meirtv.co.il/site/archive_new.asp?cat_id=3742