אמונה בצדק

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 30/10/12 16:39 יד בחשון התשעג

שאלה

שלום הרב!

יש לי שאלה גדולה באמונה, לאוו דווקא אם אלוקים קיים אלא איפה הצדק בחיים? קשה לי מאוד לראות אותו ואני על סף ייאוש רציני לגמרי!!!

מאז שאני זוכרת את עצמי אני חולמת להתחתן זה החלום שלי, ובאמת הקפדתי בגיל קטן יותר על הצניעות, לא ללכת למסיבות, להתרחק מבנים וכו' וכל החברות סביבי אלה שתמיד סביבם היו חברים, תאמת לומר קצת קינאתי אבל אמרתי בטח כשאני אגדל אני אתחתן לפניהם זה היה סוג של נחמה שלי.. אבל פתאום אתה מגיע לגיל ואני מרגישה מוכנה להינשא, וזה לא בגלל לחץ, וזה פשוט לא קורה!!! ולא רק שזה לא קורה כל החברות וגם עליהן דיברתי קודם מתחתנות, כל הבנות סביבי מתחתנות ואפילו אלה שהייתי מדריכה שלהם... ובא לי לבכות, ואני שואלת שוב כל יום מחדש מה לא בסדר בי? מה יש בהן שאין בי? כאילו אני מרגישה שאף פעם לא אזכה לאהבה... אני שונאת כל יום שעובר ועוד חברה מודיעה לי שהיא מתחתנת, קשה לי מאוד להגיד את זה, אבל אני בכלל לא שמחה שחברות שלי מתחתנות. השמחה שלי לא תהיה שלימה כל עוד לא אגשים את משאלת חיי!!! וזה לא משנה מה יגידו לי.....

אני בן אדם אופטימי, באמת עם שמחת חיים, ואני לא תולה את האושר שלי בחתונה, אבל כך אני מרגישה שהשמחה שלי לא תהיה שלימה עד שאעמוד מתחת החופה...

אני שואלת את עצמי איפה הצדק??? זה כל כך כואב שלכל מקום שאני הולכת מזכירים לי באופן ישיר או לא ישיר את היותי רווקה, והפצע בפנים רק הולך ומתרחב עד שיום אחד אני לא יודעת מה יקרה לי.....

זה כל כך כואב ללכת לחתונות של חברות כשהחברות באות עם בעל וילדים ואני באה לבד? (במיוחד שהייתי בטוחה שאתחתן לפניהם ולא בגלל גאווה!!!!!!ממש ממש לא! לפעמים זה בגלל שהייתי הבוגרת שבהן)

כבר מזמן אני לא כל כך מקפידה על הצניעות (באמת לצערי וכואב לי על זה) אבל אני בטוחה שאם הייתי עכשיו עם בעל זה לא היה קורה....

אני שואלת את עצמי מה הקב"ה רוצה ממני?? בסך הכול מה אני מבקשת? לעשות מצווה!! להתחזק יותר, להקים בית.... ביקשתי דבר כל כך קשה??

כואב לי שאני בבית ויש לי די הרבה זמן פנוי ואני לא תמיד יודעת מה לעשות איתו, ולכן גם לפעמים אני נופלת בזמן שחברות שלי מתעסקות עם בעלים וילדים ואני מקנאת בהם כי גם אני אם הייתי עכשיו עם בעל וילדים לא הייתי נופלת....

תשובה

שלום וברכה

את שואלת שאלה קשה מאד מבחינה רגשית, אבל האמונה היהודית איננה מבטיחה הענות 'ישירה' של בורא עולם לבקשותינו אם אנחנו ממלאים את דבריו. הרעיון הוא שכאשר אנו עושים את הטוב והישר הרי השלמות האלוהית מופיעה בעולם בטווח הנצח - אם זה יהיה בחיינו האישיים או במקום אחר זה אינו בידיעתנו ושליטתנו (כשם אגב שאנו נהנים מממעשים טובים של דורות קודמים שלא זכו לראות את הפירות של מעשיהם הטובים). אולם כאמור השאלה שלך אינה פילוסופית אלא קיומית. כואב לך, ובצדק. הייתי ממליץ לך לנסות לראות את נקודות החיוב שכן קיימות כעת בחייך ולא לתלות את כל תקוותך רק ברגע החתונה. לנסות להיכנס למסלול של עשייה ויצרה שתיתן לך סיפוק ושמחה בלי קשר לציפייה לחתונה ואז גם בעז"ה יגיע הרגע המאושר של הקמת בית

בהצלחה
חגי