אמונה בינו לבינה

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 17/12/11 19:26 כא בכסלו התשעב

שאלה

יש לי שאלה יצאתי עם בחורה במשך שנה כול השנה לא הייתי סגור על עצמי והיא היתה די סגורה היא רצתה להתחתן אבל הרגשתי שזה הכי לא זה אחרי שנה החלטתי להיפרד. משכתי את זה שנה כי בסך הכול לא רציתי ליפגוע בה ובאמת ניסיתי ליראות אולי זה בכל זאת ילך אבל הלב שלי אמר לי שזה הכי לא זה עכשיו בכול הקשר הזה היו המון נפילות בקטע של נגיעה יש לציין שזה קרה לפני בערך חצי שנה עכשיו הבחורה התארסה ולפני חתונה .השאלה שלי היא למה כול זה קרה לי למה הקב"ה סובב את כול זה שזה יצא כך ??למה הוא הכניס לי את כול האי ודאות ואני בחור שיודע מה הוא רוצה בחיים לא מפחד לקבל החלטות ומאוד החלטי ועברתי הרבה בחיים

תודה

תשובה

לאמיר שלום

אין לנו כלים לדעת באופן ספציפי מה הקב"ה רוצה שנפיק מכל משבר שעברנו; מה שכן אנו יכולים במבט לאחור לנסות להבחין איזה דברים צמחו מתוך המשבר הזה (ואף זה בספק וגם יכול להיות ניכר לאחר שנים רבות)ולשמוח בהם. נסה להביט על עצמך ולראות איזה כוחות התבגרו בך במשך השנה הזו; ולו רק מצד ההתמודדות עם כאב.
הדבר החשוב ביותר זה לפעול מתוך שכל ישר ותורה, שמחה ואופטמיות, כדברי הרמב"ם:"לעולם ישליך אדם דעתו לפנים שהעינים נבראו לפנים ולא לאחור". כלומר כמה שפחות להתבוסס בכשלונות העבר וכמה שיותר להתמקד בעתיד

בהצלחה חגי