אמונה\צניעות

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 14/12/05 20:37 יג בכסלו התשסו

שאלה

שלום!

אני מעוניין לדעת מה הכוונה ל-"שמירת הברית"

בכלל ובפרט...

תודה

תשובה

לשואל שלום
שמירת הברית הכוונה היא שלא רק שאסור לאדם לבוא על אשה שאינה אשתו, מלבד זה אסור לאדם לגרום לעצמו להוציא שכבת זרע לבטלה (שז"ל). עבירה זו מלווה תמיד בהרהורי עבירה כלומר כל מיני דמיונות ומחשבות שהן כשלעצמם אסורות, וברגע שהם עולות בראשו, על האדם להתאמץ ככל יכולתו להסירם, ולא לפתחם עד שיגיע לידי הוצאת שז"ל.
לפעמים נראה לאדם שאין הוא מזיק בכך שהרי אין הוא פוגע באף אחד שהרי עשה זאת בינו לבין עצמו. אבל חז"ל לימדונו שעבירה זאת חמורה מאד. היא ממלאת את עולמו והופכת את תפישת עולמו ולכן צריך להתאמץ ולהתמודד, ואז מצליחים.

בברכה
אפי קיציס