אל תלכי בדרך איתם

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 20/09/02 16:46 יד בתשרי התשסג

שאלה

כבוד הרב שלום!

במהלך השנה האחרונה התחזקתי מאוד מבחינה דתית ולעומת זאת כל חברותיי התרחקו מהדת...

בהתחלה לא הייתי מושפעת מהם כלל וכלל והאמנתי בדרך שבחרתי.

אבל לאט לאט הרגשתי יותר ויותר מרוחקת מחברה שפעם גם אני הייתי שייכת אליה ובהתחלה אמרתי טוב אני לא צריכה אותם זה לא יעשה לי טוב במילא אבל אח"כ נשברתי ועשיתי דברים שאני עד עכשיו מתחרטת עליהם בכל יום ויום.

אני לא יודעת מה לעשות אני חוששת שאם אמשיך להסתובב בחברתם אני אגרר ליותר ויותר דברים וכל פעם אתחרט מחדש אבל מצד שני הן חברות טובות שלי ועוזרות לי.

מה לעשות?

תודה וחג שמח!

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

כמה שזה קשה אבל אל תתחברי אליהם!!!!!
בשום אופן.
חברות מאוד משפיעות,ויש לחץ חברתי שהוא נורא ואיום.
אם יש לך אשיות חזקה תתרחקי מהם ,
תנסי לבנות את עצמך ,
זה לא אומר שתיהי בודדה אלא תבחרי את חברותייך בקפידא יתירה.

אל תלכי בדרך איתם מנעי רגלך מנתיבתם.

תתחזקי,
תתפללי יותר בכוונה,
תברכי לפני שאת אוכלת משהוא,
תהי יותר רצינית במצוות שבין אדם לחברו ,תקפידי לא לדבר לשון הרע ורכילות.
את תראי שבסוף הם יתחברו אליך כי את הולכת בדרך הנכונה.
את הולכת בדרך האמת.

חזקי ואמצי!!!!!!

עוזיאל