אלעזר שטרן

חדשות כיפה רבני מעייני הישועה 01/11/13 15:10 כח בחשון התשעד

שאלה

שלום לכבוד הרב

אנו עדים בימים האחרונים לדבריו הבוטים של שטרן נגד הגאון הרב דוב ליאור שליט"א, הגמרא אומרת שיש למחות על בזיון תלמידי חכמים.

כיצד עלינו להגיב כנגד דבריו של האפיקורס?

תשובה

שלום וברכה
ראשית בודאי שאין להגיב באלימות מכול סוג שהיא. אך כמובן שלבזות תלמיד חכם זה חמור ביותר.
הגמרא מספרת על רבי עקיבא שלפני שהפך להיות תלמיד חכם היה עם הארץ, ואמר מי יתן לי תלמיד חכם ואנשכנו כחמור, מסביר המהר'ל מפראג שחמור הכוונה לחומריות וכפי שחומר הוא ניגוד של רוח כך עם הארץ מתנגד לתלמיד חכם.
הרב דוב ליאור תלמיד חכם מיוחד בדורנו, ויהי רצון שימשיך להגדיל תורה ולהאדירה!