אלימות בסרטים

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 24/09/13 11:10 כ בתשרי התשעד

שאלה

בס"ד

מה הבעיה בסרטים עם אלימות, הרי אין את "לא תעמוד על דם רעיך"?!

ובסרטים דימיונים, שהאלימות לא יכולה להיות בעולם האמיתי?

ובסרטים מצוירים שלא רואים שם דם וכדומה?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

א. עולם המחשבות איננו אמיתי פחות מעולם המציאות. אמנם ההלכה מתמקדת רובה בעניינים שבמציאות אך אנו מכירים מספר מצוות העוסקות גם בתודעה. לדוגמא, 'ואהבת את ה' אלוקיך' או 'לא תשנא את אחיך' וכדו'. לאמור, איננו זונחים את התודעה בשום פנים ואופן. זאת ועוד, לפעמים דווקא דמיונות והרהורים נחקקים בלב עמוק יותר מאשר חוויות אשר התרחשו במציאות. לפיכך, העובדה כי סרטים אלו 'דמיוניים' אינה מרככת את הקושי שבסרטים אלו וסריטות כאלו ואחרות עלולות להיווצר בתודעה של הצופה.

ב. שאל את עצמך מדוע אנשים צופים בסרטים אלימים? מדוע אנו צאוהבים לראות את הדם והמאבקים המוצגים בפרוטרוט בסרטים מעין אלו? איזה יצר אנו מנסים לספק כאשר אנו בוחרים לצפות בסרטים אלו? נראה כי יש בבני האדם יצר של שפיכות דמים אשר משימתנו היא לעדן אותו ולתקן אותו. הצפייה של הסרטים הללו מגרה את היצר הזה וכך במקום לרומם את הנפש שלנו למקומות גבוהים אנו יורדים לאותם יצרים נמוכים.

לסיכום, ביכולתנו לנצל את החיים שלנו להתרומם ולתקן את העולם באמצעות מעשים טובים ורוחניים. הסרטים הללו אמנם לא מתרחשים במציאות אך הם נוגעים בנו באותם מקומות נמוכים אשר במקום לרומם אותם אנו מתבוססים בהם.

בברכה,
אביאל

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן