אלימות בבית

חדשות כיפה הרב שי פירון 03/12/01 09:51 יח בכסלו התשסב

שאלה

האם מותר לאב להרביץ לבנו והאם יש גבול עם כן

עד איפו

תשובה

ב"ה,

משה יקר!

ראשית, לכאורה התשובה ברורה שהרי נאמר: "חושך שבטו שונא בנו".
מה לעשות, כולנו זקוקים לסוג של עונשים שיסייעו לנו לחזור למסלול.
ולכן, ההכאה של האב אינה בשל העובדה שהרגזנו אותו. ההכאה של הרב היא רק בשל העובדה שאנו רוצים להחזירו אל דרך הישר, להאיר לו את הדרך.

לכן, נראה לי שבימנו אין מקום להכות משום שבאוירה החברתית ההכאה הזו תגרום להתמרמרות, לתחושה של עלבון ואף לתוצאה הפוכה מהכוונה של האבא. מי שיודע ליצור קשר עמוק, יודע שניתן "לייסר בדברים". היינו, אם אתה אוהב את אביך, אפ אכפת לך ממנו, אם אתה מעריך אותו, יכאב לך לשמוע את העובדה שהוא כועס, מאוכזב או רוצה לראות אותך נוהג בדרך ישרה. לכן, מסתבר שדוק להדברות משקל עמוק על הילד.

צריך לזכור שחלק מההורים גדלו באוירה אחרת שבה ההכאה היתה חלק מהחיים הנורמאליים. לכן, אף שאינני מסכים בשום פנים להכאה. בכל זאת, צריך לזכור שבדרך כלל ההורים עושים זאת ממניעים טהורים. לכן, כדאי להסביר להם - ולא בעת הכעס אלא אחר כך - שזה לא עוזר.

בברכה,

שי