אכילה לפני ברכות השחר

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 23/10/18 16:41 יד בחשון התשעט

שאלה

שלום

האם מותר לאכול או לשתות קפה לפני ברכות השחר?

בתודה מראש

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

מי שזקוק לשתיה זו כדי שתהיה דעתו מיושבת ויוכל להתפלל יותר בכוונה רשאי לשתות לפני התפילה. אם אפשרי הדבר – רצוי לומר ברכות השחר תחילה. אם אין זמנו בידו יכול לשתות לפני אמירתן.

מאכילה יש להימנע, ואם הדבר דרוש באופן חיוני מאוד - לאכול מעט, ועל כל פנים פחות מכזית.

כל טוב,

רונן לוביץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן