איתי על הקטנוע

חדשות כיפה הרב אייל קרים 29/05/02 14:50 יח בסיון התשסב

שאלה

אני בן 16 והרכבתי בשעה מאוחרת מדריכה שאיתי לביתה.(מסוכן לבת ללכת לבדה לביתה)

עברתי על חוקי המדינה(יש אסור להרכיב עד גיל 18) אני רוצה לדעת אם עברתי על חוקי החיים=תורה?, היא לא נגעה בי!

תשובה

חוקי המדינה הם חוקי התורה, אם אינם מנוגדים לתורה, והתורה הרי מצוה "ונשמרתם". גם אם לא נגעה בך, היות שהיתה יכולה לנגוע, אסור לרכב במצב כזה כי אין לאדם להביא עצמו ניסיון. נוסף לכך, עצם הרכיבה במצב כזה, יש בו משום גילוי חיבה, שמותר רק בין איש לאשתו (שו"ע אה"ע סימן כא סעיף ו), ואינו דומה לנסיעה משותפת ברכב. ומכיון שאין המטרה מקדשת את האמצעים, צריך לבחור אופנים אחרים שתוכל לשוב לביתה בביטחה.