אישורים

חדשות כיפה הרב אורי ליפשיץ 12/09/11 22:42 יג באלול התשעא

שאלה

לכבוד הרב

אנחנו גרים בישוב במרכז הארץ בבית שהיה בעבר בית אריזה והפכו אותו לבית ושיפצו אותו.

משלמים די הרבה כסף כשלא ידענו המצב הקודם של הבית.

ביקשנו מבעל הבית אישור לתשלומים ששילמנו כולל הארנונה כי מגיע לנו הנחה ואז הוא התחיל לעשות בעיות והתפרץ וכל יום עושה הכל בכדי שנירצה לעזוב, קבענו איתו שנעזוב בקרוב כי אין לנו ברירה ולא רוצים לחיות ככה, אבל יש תחושה שאין אישור ואין היתרים להשכרת הנכס למגורים ועל כן דאג לגרום לנו לרצות ללכת בכדי שלא יסתבך.

האם מותר לנו ללכת למועצה ולבדוק אם יש היתרים או אישורים לנכס בכדי לקבל החזרים מתשלומי הארנונה ששילמנו ? לא רוצים להלשין ח"ו אבל אנו רוצים את המגיע לנו כחוק ויש תחושה של הונאה מצד הבעלים.

כיצד לפעול ?

תודה רבה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שבוע טוב

יישר כוחכם שאתם לא רוצים להלשין ולפגוע, אבל ברור לחלוטין שמותר לכם (ובמובנים רבים מצווה עליכם) לבדוק את הנושא, ולעמוד על המגיע לכם.

כל טוב ובהצלחה

אורי

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן