אירוסין

חדשות כיפה הרב יצחק שלו 30/08/16 13:55 כו באב התשעו

שאלה

שלום שמי ליאל אני בזוגיות לא ברורה מלאה בחוסר תקשורת

עם בן זוגי ולפני שבועיים הוא הציע במפתיע נישואין

באותו רגע קצת קפאתי והסכמתי והכל היה סבבה אבל לאחרונה אנחנו מתקשים לדבר ברצינות על אירגון החתונה ,ניסיתי אתמול לנהל איתו שיחה והוא לא נתן לי את דעתו למשל :תקציב ?,מועד? סגנון החתונה

דתי חילוני מעורב נפרד - פשוט אמר טוב ולא הרכיב

לא אומר את דעותיו

וזה ממש מפריע לי

אני ממש מתלבטת מה לעשות קצת מפחדת וחוששת מהדבר

אשמח להדרכה יעוץ משהו

תשובה

שלום ליאל.
אכן ספקות מנקרות הן דבר קשה, ואמרו חז"ל שאין שמחה כהתרת הספקות.
אם יש לך ספקות רציניים בקשר היינו זוגיות לא ברורה לא מומלץ כלל להתחתן. אמנם לעיתים אנו חשים חוסר בהירות או בלבול כתוצאה מרגשות שונים וכד', ואז צריך לעשות סדר.
אני מציע לך לקחת דף ועט ולכתוב לעצמך את הדברים הטובים בקשר, את הדברים הטובים בבחור שאיתו את נפגשת, האם הוא יחסר לך ומדוע. אם התשובות הן רצון אמיתי להישאר איתו ורק עכשיו מבובלים לכי על זה. אם התשובות אינן ברורות לך כדאי להתייעץ עם מישהו שמבין ומכיר אותך אישית.
יש לדעת כי גברים רבים נותנים לבת הזוג שלהם את ההכרעה בדברים מעין אלו, לא כי זה לא חשוב להם ואין להם דעה עצמאית, אלא כי הם מכבדים מאוד את רצון האישה, ולכן יסכימו לכל מה שתרצה, וזה באמת נראה בעיניהם טוב. עצם זה שהוא לא מביע דעתו בעניינים מעין אלו לא מעיד על כלום, ובלבד שיש מקומות אחרים מהותיים שבהם הוא כן מביע דעתו, כגון חינוך ילדים בראייתו, לימוד תורה בבית וכד'. למרות האמור אם את חשה שהוא לא מביע דעתו וזה מעיק עליך, בקשי ממנו לומר. גם אם יאמר שהוא באמת מכבד את רצונותייך ורוצה שלך יהיה טוב, אמרי לו שהטוב עבורך הוא שהוא יגכלה את רצונו האמיתי. זה יהיה לו קשה, אבל אם הוא באמת אוהב אותך ומכבד את דעתך, אז הוא יהיה כנה וידבר.

בהצלחה.