איפור

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 27/06/14 02:12 כט בסיון התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני בת 16, באה מבית חילוני , (אנחנו חוגגים את החגים כמובן והכל אבל לא מקפידים ממש על כל המצוות), ובזמן האחרון אני מרגישה שאני רוצה להתחזק יותר. אין לי הרבה רקע על העולם הדתי, מה צריך לעשות, מה מותר ואסור (כמובן שרק בקווים כללים)...

ויש לי הרבה שאלות אבל אסתפק באחת כרגע: אני מאוד אוהבת

להתאפר (האמת שאני לא יוצאת מהבית בלי איפור בדרך כלל ואני לא מרגישה בנוח בלי ). אני לא מדברת על איפור כבד, אלא על איפור יום-יומי שהוא בדרך כלל מאוד טבעי, (סומק ומסקרה לריסים ולפעמים עיפרון שחור). השאלה שלי היא האם איפור מודגש יותר (למשך כמו עיפרון שחור בתוך העין ,שמדגיש את העין) , אין עם זה בעיה או שזה אסור מטעמי צניעות? תודה רבה.

תשובה

באיפור עליו את מדברת, בצורה נאה וסבירה, לא מוגזם וכבד- מותר להתאפר, אין בכך כל בעיה.