איפור בשבת

חדשות כיפה הרב שי פירון 19/09/02 23:36 יג בתשרי התשסג

שאלה

לכבוד הרב

רציתי לשאול

פעם אחת ולתמיד

מייק-אפ, צללית צבעונית,סומק, ליפסטיק, עיפרון ומסקרה מה מהם מותר ואיזה אסור בשבת (מכיוון ששמעתי דעות סותרות בנושא)

אודה לרב על תשובתו ועל זמנו

תשובה

שלומות,

לפסטיק - אסור
עיפרון - אסור
סומק - מחלוקת הפוסקים ביחס לסומק כיוון שהצבע אינו נדבק לפנים, יש אוסרים ויש מתירים. וכל זה צריך להבחן לאור הבנת דברי חכמים שנפסקו להלכה בשולחן ערוך: "אסור לאשה להעביר סרק על פניה". ובספר יסודי ישורון התיר לשים פודרה, סומק בשבת.
מייק אפ - כאן יש יותר לחשוש לצביעה וגם תלוי בסוגים השונים
צללית צבעונית - לפי מה שכתבתי ביחס לסומק, מי שמתיר סומק מתיר גם צללית.
מסקרה - אסור

בקיצור, בשבת (וגם בחול...) אין כמו המראה הטבעי...

בברכה,

שי