איפור או התייפות בשבת

חדשות כיפה הרב אורי ליפשיץ 11/09/11 15:24 יב באלול התשעא

שאלה

שלום! רציתי לדעת, בשבת, אסור להתאפר כלל? מותר לשים קרם פנים המיועד להיות מסנן קרינה? או כל איפור קל?? אני שואלת כי ביומיום אני נוהגת לטפח את פני לפחות בצורה מינימאליסטית וזה מוזר לי שבשבת דווקא, כשרוצים להראות הכי חגיגיים, אני לא יכולה לשים כלום.. מול אורחים או מארחים.. אז באמת, אסור כלום?? תודה!!!

תשובה

שבוע טוב

ראשית, משמח לקרוא שאת רוצה להרגיש חגיגית בשבת. אכן כך ראוי, לשאוף להיות חגיגיים ומיוחדים לכבוד שבת.

לגבי איפור בשבת - ברוב דרכי האיפור יש מעין מלאכת 'צובע' שהיא אחת המלאכות האסורות בשבת.

מותר לשים פודרה (אבקה), ומותר לשים קרם נוזלי על הפנים.

כמדומני, שהלכות שבת מאפשרות לנו (בין השאר) להתייחס פחות למעשים האנושיים, להדר הנרכש על ידי פעילות של האדם, ונותנות נגיעה קלה בטבעי והפשוט.
אולי זה שיעור שאפשר ללמוד על איפור והתייפות...

כל טוב

אורי