איפה הדתיים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 12/03/04 03:53 יט באדר התשסד

שאלה

בהרבה שיעורים בישיבה מלמדים על כך שאין פסול בכך שאת המדינה הקימו חילונים דווקא. רבנים אחדים אף מלמדים עליהם זכות (למשל הרב קוק). אבל השאלה היא לא על החילונים שהקימו אלא על הדתיים שלא הקימו- איפה הם היו? למה לא עלו לארץ (במקום להטבח בשואה)? למה מיישבי הארץ ובוניה, למעט מספר חרדים (מקימי פ"ת, עקיבא יוסף שלזינגר וכדו'),שגם נגדם הישוב יצא וניסה להתנכל להם, היו חילונים? למה אחוז הדתיים שהיה במחתרות הוא קטן כל כך? למה רוב ככל הרבנים- כולל רבנים ראשיים (למעט את ר' אריה לוין זצ"ל) אף יצא כנגד אנשי המחתרות?

בקיצור, מעבר לכל הדיבורים, איפה הדתיים???

תשובה

שלום וברכה
ההיסטוריה שאתה מתאר היא היסטוריה מגויסת ומסולפת. היו דתיים, והרבה, בעלייה ובהתיישבות, בביטחון ובהתנחלות, במחתרות ובכל מקום אחר. אמת הדבר שהייתה גם התנגדות גדולה בעולם הרבני לפעולות אלו, הן בשל שחלק מהרבנים ראו בכך דחיקת רגלו של משיח ופגיעה בשלוש השבועות, והן בגלל ההתנגדות לשיתוף פעולה עם חילוניים.
כל טוב