איפה אפשר ללמוד על חג פורים?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 04/02/02 10:21 כב בשבט התשסב

שאלה

האם תוכל לספר לי על חג פורים? מנהגים, האם יש שמות נוספים לחג זה, מהו מקור השם, אנשים חשובים הקשורים לחג זה, האם ישנם אירועים חשובים בחג זה, מהו אופן החגיגה בגולה, מהו אופן החגיגה בישראל כולה, האם יש מצוות לחג זה? האם יש אגדות בחג זה?

אודה לך מאוד אם תענה לי

תודה רבה מראש

עדי

תשובה

שלום עדי,
על חג הפורים כדאי ללמוד בכמה תחומים מכמה מקורות עיקריים:
1) הלכה– ב'קצור שולחן ערוך' תוכלי למצוא את ההלכות העיקריות הנוגעות לחג ולמצוותיו, לקריאת המגילה וכו'.
2) מגילת אסתר – כדאי ללמוד את המגילה עם פירוש רש"י ומפרשים נוספים.
ישנם ספרים המדברים על המגילה ועל התקופה בה אירע הנס כגון: כתבוני לדורות (הרב יהושוע בכרך), מור והדס (הרב יגאל אריאל) ועוד.
3) על ענינו של החג –ספר התודעה, יום יום חג (הרב ישראל הס).
ישנם שני ספרים שיצאו לאחרונה על פורים ויש בהם מאמרים מצוינים על החג ענינו והלכותיו, וכן על המגילה – 'קבעוני לדורות' (יצא לזכרה של דקלה אלואי ז"ל), ו'הדסה היא אסתר' (לזכרה של דסי רבינוביץ' ז"ל).
ניתן גם ללמוד את המשנה – מסכת מגילה, ואם יש לך גישה לגמרא גם את הגמרא שלה (הכוללת גם פירושים רבים על פסוקים במגילת אסתר).
בהצלחה רבה וחג פורים שמח
חברים מקשיבים