איסור נגיעה

חדשות כיפה הרב דב ברקוביץ 21/08/08 15:12 כ באב התשסח

שאלה

אני נשואי כשאנחנו מתארכים אצל הורי אבי רוצה לברך את אשתי אם שני ידים על ראשה האם זה בסדר? אני צריך להוכיח אותו?

תשובה

שלום מתן,

איסור גילוי עריות עם כלה הוא בדיוק כמו איסור גילוי עריות עם בת. האם אביך מברך את אחיותיך בליל שבת? אמנם אבא רגיל אצל בנותיו, ולא רגיל אצל כלתו שהיא כאישה זרה בוודאי בתקופה הראשונה. ובכל זאת נראה לי שיש כמה מרכיבים בסיטואציה המיוחדת של ברכת הבנים בליל שבת שיחד יוצרים מציאות של היתר.
א. הברכה נעשית בפרהסיה
ב. הנגיעה היא רגעית
ג. נגיעת הידיים איננה לשם חיבה
ה. מדובר בברכה שכל מסגרתה היא קדושת השבת
ו. תנועת הנפש של המברך הנוגע היא של ריכוז פנימי לשם מימוש הברכה
יהי רצון שהברכות יתממשו, דוב ברקוביץ