שאל את הרב

איסור לא תוסיף בקשר לסיגים תקנות גזירות וכו'

חדשות כיפה הרב דוד לוי 11/08/14 21:28 טו באב התשעד

שאלה

שלום,

רציתי לשאול מה הרעיון שיש כ"כ הרבה סייגים,גזרות ותקנות חז"ל ולהבדיל מנהגים שעם ישראל קיבל על עצמו?

אני לא מחפש צידוק הלכתי לדברים האלו(אני בטוח שיש אפילו כי חז"ל עצמם קבעו את ההלכה בסופו של דבר..), אני מנסה להבין מה הרעיון מאחורי זה? הרי התורה השלמה ניתנה לנו מהקב"ה ויותר מזה,הצטוינו בה לא להוסיף ולא לגרוע מהמצוות אז איך התורה כביכול משתנה עם הזמן?

בנוסף אם התורה אכן צריכה להתפתח ולהיות מותאמת לדור אז לכאורה הקונסרבטיבים צודקים!

לכל הפחות צריך להיות בית דין בימינו שיוכל לשנות גזירות/תקנות וכו' שלא רלוונטיות לימינו. נכון שחכמי הדור הזה מתגמדים לעומת חכמי דורות אחרים אבל זה מה שיש לנו! אם לדוגמא היה פצוע בקרב אבל לא היה רופא מנתח בכיר שיציל אותו אלא רק רופא מתחיל או פרמדיק היינו אומרים בא נחכה שיבוא כירורג מומחה ויטפל בו? חלילה! נעשה את הטיפול הרפואי שניתן לעשות ואם וכאשר יבוא כירורג מומחה הוא ימשיך את הטיפול משם.

אני מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי טוב. חבל לי כשאני רואה כ"כ הרבה אנשים מתרחקים מהיהדות (בתוכם אני,לפחות מבחינה רעיונית..)בגלל דברים כאלה..

תודה מראש!

תשובה

גולש/ת יקרה שלום,
לצערנו בשל עמוס רב על הרבנים המשיבים,שאלתך לא נענתנה בפרז הזמן הסביר ..
אנו מתנצלים על כך,
אך `מה שהלב חושק הזמן עושק`

באם שאלתך טרם באה לידי פתרון, אנו ממליצים לך לשוב ולהפנות את שאלתך באמצעות מערכת השות.
בברכה,
צוות כיפה

כתבות נוספות