איסור והיתר על חברה מעורבת

חדשות כיפה הרב שי פירון 15/03/09 19:35 יט באדר התשסט

שאלה

שלום רב.

ביישוב שלנו מתקיימים כל ערב שבת פגישות (ובימי החול בחופשים גם עושים מנגל) בין הנוער שלנו (מעל גיל בר מצווה). אבל פגישות אלו מעורבות בין הבנים לבין הבנות בכוונה. ורציתי לשאול האם מותר לפי ההלכה להשתתף בפגישות אלו? צריך להדגיש שאין שם השגחה של מבוגרים או מדריכים (בתנועות הנוער), כי קראתי תשובות של רבנים שונים שאמרו שאם יש השגחה שהכל בצניעות-מותר, אבל פה אין.

אשמח אם תכתוב לי מקורות לדבריך.

תודה רבה

צבי פישמן

תשובה

ב"ה

לצבי שלומות,

אינני יודע על איזה יישוב אתה מדבר. מה המקרם החברתי בו? מה ההנהגה התורנית שלו.
זו איננה שאלה של מותר/ אסור.

כמו כן, לא ברור מה יקרה אילו לא תתקיימנה הפגישות:
האם ילמדו תורה, בני כל מין בנפרד?
האם ידברו פחות לשון הרע?
יתנהגו יותר בקדושה?

בתשובות מעין אלה צריך למצוא את הזיקה המדוייקת למקום, לחברה, לציפיות של הקהילה, ועוד.

עמדתי האישית היא שאם הפגישות הן ראויות, אם יש גבולות ברורים, אם הפגישות מובילות לשיח רציני ולפעולות כמו גם לשיעורים בחופשים וכו', אין לאוסרם.

כל טוב,

שי