איסור בדיבור

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 08/08/08 13:50 ז באב התשסח

שאלה

לרב שלום,

איזה איסור זה לספר דברים על אדם, שיכול להיות שהאדם מתבייש בהם, כשמי שמספרים עליו גם נמצא במקום?

תשובה

שלום!
האיסור מן התורה לכל סוגי דיבור לשון הרע הוא האיסור "לא תלך רכיל בעמך" (ויקרא י"ט, ט"ז).
פירוט ראשוני נמצא בדברי הרמב"ם בהלכות דעות פרק ז', שם מפרט הרמב"ם את האיסור לחמישה סוגים.
ופירוט רחב ביותר נמצא בספר "חפץ חיים", שכולו עוסק באיסורי רכילות ולשון הרע.
כפי שנאמר למעלה, כל הפרטים בענייני לשון הרע כולל הדוגמה שבשאלה - הלבנת פנים - כולם כלולים באיסור "לא תלך רכיל בעמך".