איסורים בתנור

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 14/07/06 16:01 יח בתמוז התשסו

שאלה

מה בדיוק ההלכה לגבי אפיית חלבי ובשרי באותו תנור?כמה זמן יש להפעיל את התנור בין חלבי לבשרי? וכן,אם אפיתי בשרי ואז פרווה,האם צריך להכשיר מחדש את התנור ע"מ לאפות בו חלבי או שזמן האפיה של הפרווה פתר את בעיית ההכשרה?

תודה

תשובה

אי אפשר להשתמש בתנור ביתי לאפית חלב ובשר. בין שימוש בשרי לשימוש חלבי (לא חשוב הסדר) צריכות לעבור 24 שעות, ניקוי, וחימום לחום המירבי למשך כחצי שעה. אפיה של דבר "פרווה" בין חלבי לבשרי, דינה כחימום ש"מכשיר", אם באה לאחר הפסק שימוש של 24 שעות, וניקוי.