איסורים בבית הספר

חדשות כיפה הרב שי פירון 21/11/01 04:27 ו בכסלו התשסב

שאלה

אני לומד בישיבה ולא מרשים לי לשים שרשרת או ג'ל או טבעת מה הבעיה בזה????

תשובה

ב"ה

רועי,

ברכות שמים מעל!

בא נצא מתוך נקודת הנחה שאין בעיה הלכתית בכל האביזרים הללו.
למה לדעתך, ראשי הישיבה מונעים ממך ללכת בצורה הזו?

שמא צורת הלבוש מעידה על תפיסה חברתית, על השתייכות לקבוצה שמסריה וערכיה שונים מהנהוג בישיבה?
שמא, לבגדים הללו ביטוי מסויים של "מרד"?! של רצון להראות שונה?!
ממה נובע הצורך הזה? מה הוא בא לבטא?

אי אפשר להתחמק מהשונות, אף ששונות היא ענין לגיטימי. אבל, אם בחרת להראות אחרת עליך להיות מסוגל להסביר לעצמך ומתוך כך לאחרים מה גרם לך לרצות להראות אחרת.
אני בטוח שאם תתמודד עם השאלות הללו, תוכל לעצב תפיסת עולם סדורה.
או אז, גש אל הר"מ שלו ונסה לנהל איתו שיח על הבעיה ודרכי ההתמודדות איתה.

דרך אגב, ואם נאמר שלך באופן אישי זה מתאים אבל לכלל החברה לא, האם לא ראוי להתחשב, לכבד, להכיר בצרכים של אחרים?!

להת'

שי